2022-12-12

Nu leverar SARj även produkter för elektrifiering

SARJ NY PARTNER TILL TRANSFLUID / BELLMARINE

SARj kan nu stolt erbjuda hela utbudet från Transfluid / Bellmarine i Sverige och Finland. Transfluid / Bellmarine tillverkar några av Europas mest beprövade produkter för elektrifiering och hybridisering. Tack vare det breda utbudet kan både fritidsbåtägare och kommersiella skeppare hitta lösningar som passar de egna behoven.

Transfluid har tillverkat mekaniska drivlinor i över 60 år och kunde ta med sig kunskapen från det när de 2012 tog steget in i elektrifiering. Alla större och kritiska komponenter i deras sortiment är är utvecklade och framtagna utifrån tidigare erfarenheter om vad som fungerar och håller i längden.

Transfluid har valt att bygga sina lösningar utifrån ett standardsortiment av produkter. Det gör att man kan säkerställa hög kvalitet både i produktion och i drift när produkterna är monterade. Man kan även säkerställa att det alltid finns reservdelar och uppgraderingar tillgängliga i service och eftermarknad.

SARj har mött ett stort intresse för elektrifiering och hybridisering av båtar med bensin- eller dieselmotorer. Många vill minska sina klimatavtryck och uppnå en bättre bränsleekonomi utan att behöva byta båt. Med Transfluid / Bellmarine kan vilken båt som helst anpassas på ett och enkelt sätt.

2022-11-23

ENERGISPECIALISTEN SARJ TAR VÄTGASGENEREATORER FRÅN POWERUP TILL SVERIGE!

VÄRLDENS FÖRSTA PORTABLA BRÄNSLECELL SOM DRIVS AV VÄTGAS

-PowerUPs generatorer baseras på ett membran som kallas PEM (Proton exchange membrane) det utvinner energi effektivt och miljövänligt. Bränslecellerna använder ren vätgas som bränsle. Restprodukten från väte och syre skapar en harmlös bi-produkt – H2O eller som man brukar benämna det, vatten.

PowerUP tillverkar vätgasgeneratorer i olika storlekar, med hållbarhet i fokus. Genom att använda vätgas producerad från överskott av exempelvis våg-, vatten- eller vindkraft kan vätgasgeneratorerna bli helt CO2-neutrala. Detta till skillnad från andra generatorer som exempelvis bränsleceller, som ofta drivs genom metanol. Även driftskostnaden reduceras till markant samtidigt som kapaciteten inte påverkas på motsvarande sätt såsom en bränslecell med metanol.

Vätgasdistribution

SARj har i ett samarbete med en stor gasleverantör utlovats god tillgång till vätgas för sina kunder över hela landet. Upplägget liknar det som finns idag med gasolflaskor till grillen, där kunden tar med sig den tomma flaskan och byter. Skillnaden är att vätgasflaskan hyrs ut av gastillverkaren under perioden. Kunden använder den och när säsongen är över återlämnar kunden flaskan så att den kan besiktigas och kunden slipper förvara den själv. Flaskorna finns i olika storlekar och hyra av flaskan kostar några hundralappar per säsong.

Rätt hanterat är vätgas mindre brandfarligt än gasol, som de flesta konsumenter är vana att handskas med. Vätgas är en lätt gas och stiger därför i luften, till skillnad från gasol som sjunker, och försvinner därmed från båt eller fordon om den förvaras rätt. Därmed minskar risken för brand. Dock bör alltid säkerheten beaktas.

MODELLER

PowerUp modellerna heter UP200, UP400, UP1K och UP6K
Produkterna leverera effekter mellan 200-6000W.

2022-08-20

SARj under Workboatmässan i Wasahamnen

SARj Visar alla fördelar som en OXE Diesel har.
En snabb genomgång av en modern diesel Utombordare

Tack Team Marin för en mycket bra mässa
och tacka för allt proffsigt stöd som vi utställare fick !

2022-08-01

SArj ställer ut på Allt för Sjön i gustavsberg

På väg till mässan !

Välkommen till Gustavsberg

Imorgon kör vi sista dagen på Allt på Sjön i Gustavsberg. Kom och spana in marknadens tuffaste och mest kommersiella utombordsmotor.
-Vi har reducerat bränsleförbrukningen hos våra svenska kunder med över 45% mot samtliga bensinutombordare på marknaden. Välkommen till SARj!

Ni träffar oss på brygga F24 och strax ovanför i vårt tält