Världens första portabla bränslecell
som drivs av Vätgas.

PowerUPs generatorer baseras på ett membran som kallas PEM (Proton exchange membrane)det utvinner energi effektivt och miljövänligt. Bränslecellerna använder ren vätgas som bränsle. Restprodukten från väte och syre skapar en harmlös bi-produkt – H2O eller som man brukar benämna det , vatten.

Jämfört med andra typer av bränsleceller på marknaden så är det stora fördelar med Vätgas. Produkten möjliggör att man kan ta ut större effekt vilket medför fler amperetimmar (Ah) per dag. Det går alltså snabbare att ladda dina batterier eller du kan använda utrustning som kräver mer effekt. Våra bränsleceller håller även samma prestanda genom hela sin livstid, vilket minskar kraftigt i många andra bränsleceller efter en kort användning.

För mer information om PowerUps produkter så kan ni alltid kontakta oss på SARj.
Vi kan hjälpa er med de frågor som ni har och vilken modell som skulle passa bäst för dina behov.
Hör av er för offert.

PowerUPs olika modeller

UP400

400 W portabel smart Vätgas generator

PowerUp bränsleceller är lätta, robusta och tillförlitliga. Dom kan användas som primär kraftkälla eller som reservkraft. Den kompakta och enkla designen gör det går att ha den med sig oavsett vart du behöver den, i båten, stugan, husbilen, eller tältet. vart du än kan behöva en extra strömkälla.

UP1K

1000 W portabel smart Vätgas generator

PowerUp bränsleceller är lätta, robusta och tillförlitliga. Dom kan användas som primär kraftkälla eller som reservkraft. Den kompakta och enkla designen gör det går att ha den med sig oavsett vart du behöver den, i båten, stugan, husbilen, eller tältet. vart du än kan behöva en extra strömkälla.

UP3K / UP6K

3000 W portabel smart Vätgas generator

PowerUp bränsleceller är lätta, robusta och tillförlitliga. Dom kan användas som primär kraftkälla eller som reservkraft. UP3K går att få som både i mobilt eller stationärt utförande. Den går aven att koppla samman med fler UP3K för att få en en högre effekt.
Vi har även Hybrid lösningar med batteripaket för en längre kontinuerlig effekt och hantering av toppar i belastningen

Hur fungerar det

1.

Vätgas molekylerna kommer in i cellen på anode sidan, där man genom en katalytisk process avlägsnar elektronerna från molekylerna

2.

Den positivt laddade protonen passerar genom membranet till katoden, viket tvingar den negativt laddade elektronen genom en krets viket skapar energi.

3.

Efter att ha passerat genom kretsen så förenas elektronerna med protonerna och syre från omgivande luft, och genererar biprodukterna
värme och vatten
.

Vätgas

Tillgången på vätgas i mindre flaskor är väldigt bra i Sverige. Flera stora tillverkare som har återförsäljarnätverk som täcker hela landet. Det gör det möjligt för dig som ägare av en bränslecell att enkelt byta din tub mot en full när det finns behov av mer gas. Om du köper en PowerUp bränslecell kommer du dessutom kunna ta del av det prisavtal som SARj har förhandlat med några av de större gas tillverkarna. Om du använder dig av det så kan dessutom vi löpande pressa priset på gas och göra det ännu billigare med tiden.

Vi på SARj hjälper gärna till om du vill ha mer information om de olika sorters gasbehållare som finns.powerup 6Kw

UP6k

6000 W portabel smart Vätgas generator

Beskrivning:

UP6K har tillräckligt med kraft för att driva din sommarstuga, båt eller andra fordon. Den klarar hårda miljöer både marint och på land, den är korrosionsfri och vattenmotståndlig.

Kan med fördel användas som reservkraft i system som kräver mycket energi. Används med också i större system med flera energikällor då dess inbyggda smarta system kan avgöra när man behöver tillföra energi. Viktigt att tänka på vid inbyggnad är att se till att det finns tillräcklig ventilation och syretillförsel.

UP6K kan även byggas in tillsammans med en egen vätgas källa. Detta minskar beroendet på leverans av gas i större utsträckning.

Vill du veta mer om PowerUp bränsleceller och hur det går att använda dem
kontakt gärna oss på SARj